May 27, 2017

My Last Official Class For Degree

Yeay. Yesterday was my last for degree inshaAllah. No more class after this. *gelak jahat*
Anyway, for the past 3 weeks ago, i really in bad condition which lead to 8 kilos loss. Wow! Not good not good.

Demam on off. Amik darah for 4 times. Lebam tangan aku! Ciskek betul.Alhamdulillah nothing serious. Normal kot sebab nak exam. Eee tak pernah2 demam sbb exam. haha maybe stress buat video untuk Dr Noor. ahahaha

Thanks koci tolong drive ulang alik bahau-keyel. Ahahaha! Nanti iols banje makan. Lepas raya lah yang pasti..

study week pastu final exam. Nasib la sem ni ada study week. Kalau tak kitaorg satu batch boleh gila okay! sebab ics dgn psa satu hari.... hahaha
harapnya tahun ni dapat grad sekali la.. Tak mau la paper sunk.. especially paper ics tu. Takut gileee T_T

Waa tak sangka da last week. 14/14 uuu nak nangis pun ada. sekejap je da habis..... Baru je rasa daftar dekat city campus. hahaha cliche tak?!

Tkpe lepas ni stress dekat tempat kerja plak. doakan nurul nadiah kamarudin dipermudahkan segala urusan. dapat 4flat terus sem ni. Amin :)

February 21, 2017

New Semester Begin

Tak boleh percaya now aku dekat semester akhir tahun terakhir. 8 semester hadap weh. 4 tahun. Macam2 jadi 4 tahun ni. The most important thing is that i learn to appreciate people around me. Dah tak mau dah negatif pasal orang lain. Nak berjaya sama-sama and inshaAllah graduate bulan 10 pun sama2.

Ya Allah serious rasa tak caya. Dulu masa awal sem satu dekat Yayasan Selangor rasa mcm lamaaaaaa nyaaa nak habiskan 4 tahun. But now,can you see it? 4 tahun is passed real quick. hehehe

Semoga Allah permudahkan semester terakhir bagi ku. Aku nak hadiahkan something dekat mak ayah before graduate. InshaAllah.

So this week da masuk minggu kedua belajar. Huish minta nafas oi. So fast. Kejap je nnt da midsem break and midterm semua bagai. Aku kena improve semua skills yang ada. If ada rezeki lepas habis je exam nak terus apply kerja. By the time hari konvokesyen da ada kerja. Amin

Anddd yass, a few months before my wedding! Ahahahaha and mama adalah orang paling semangat okay. Mak relaks je lagi. ish bila Nurul Nadiah nak kurus ni? Cik abg dah banyak kali hint tu... sobs T_T ni pun minta doa nadiah cepat kurus dan cepat sihat. tak mau sakit2 lagi. and taknak susahkan orang lain. hehe nak susahkan epul sajew hiks!

Oh last week,boleh pulak time kelas sakit perut. Sakit perut yg sungguh2. 3 jam dalam lecture hall berguling2 sakit. Alhamdulillah cik abg tolong drive hantar balik Seremban. Kalo aku le yg drive mmg kirim salam la nak sampai jawabnya.

Okay! Sampai sini dlu. Mari renew niat belajar lillahitaala.

"Sometimes i don't think i appreciate my own fortune enough"
Be greatful and thankful

Goodnight.

xoxo,
nadiah
2001-present
Allah has answered my prayed. Duduk dekat jangan berjauh lagi. Love you :*

January 02, 2017

Recap 2016

Its 2nd of January 2017!

Unofficially 23 years old. Dude i feel old oredi T_T

Okay lets recap what has happened on 2016 :D

1- Penang Trip with the lemaks
2- Engaged with my bestest bestfriend
3- End my 6 semester
4- Cameron Highland trip with love and dabel chin
5- Internship. From Cheras Business Park to PETRONAS KLCC

Okay ni jelah summary yang aku ingat.. ceh padahal banyak lagi nih
One year for not meeting each other :(

May 2017 be my favourite year. #roadtolastsem #roadtograduation #roadtobesomeone'swife

weheheh~

Semoga tahun 2017 ni menjadi titik permulaan untuk Nurul Nadiah bersemangat belajar bersungguh-sungguh sebab dah nak habis study da kan.
Semoga kurus sebelum kahwin
Semoga tak sakit dan susah kan orang
Semoga tak mudah percaya dengan janji orang lain

Bak kata kawan i punya mak
"dia pun ada kawan baru,takkan nak kawan dengan kawan yg lama"

huhu~ sentap menta. yeap betul. Semoga kawan baru lagi baik dari kawan lama ye :)
goodluck!~

December 14, 2016

23/24

InshaAllah my last day of internship will be on 23rd Dec which mean next week.
Maksudnya,segala report and logbook need to be done before habis sebab nak kena minta sign manager pulak.

Bila kenang balik. I was sooooooo grateful and thankful to be a part of PETRONAS family. Never in a million year,aku dapat naik sky bridge yang da lama gila teringin nak naik for free. Alhamdulillah for this opportunity.

Meeting a lot of new people. heheh kadang-kadang kita jangan pandang rendah dengan orang, Nahh! Sekali speaking berhabuk... Most of my colleagues semua ex student oversea and most of them PETRONAS sponsorship student. Ngee~ Haritu ada la mai talks pasal CPA tu. Hm,they said that depa da tak recruit non-sponsorship in petronas. I was like okay~ rezeki aku dekat tempat lain inshaAllah.

Walaupun aku tak berapa banyak kerja, nk menyesal tu sikit lah haha sebab teringin jugak nak buat audit and account ke. Hehehe takpe lah. Nanti lah ada rezeki buat la. InshaAllah. Aku banyak buat assessment for banks and corporate. Banyak gila kena main dengan words. I think that my english has improve from time to time. Hm,kena read and speak a lot.

Excited nak habis at the same time fikir balik bila lg nak dapat peluang ni.
Btw any suggestion for farewell gifts?? segan la tak tau nak bgi apa. sbb diaorg baik sgt. walaupun suka sakat iols T_T
I am going to miss Petronas KLCC so much......

November 23, 2016

In The Mood

In the mood nak nangis,marah,gelak at one time. hehehe ceritanya the torture start last week. Not a real torture. Its really depressing when people put high expectation on you. Grr....

Benda senang jadi complicated bila hari ni cakap lain, esok nya surh buat lain. Na na na~ Sampai di tanya.. " Nadiah pressure ke buat slide ni?"
I do, a bit.

For 6 days, searching and reading the same things. Bila tanya, dia marah and high pitch suara taknak kalah. Nah! And kalau marah, aku akan sebut the b***h words. Over and over sampai marah tu reda sendiri. ish teruknya seorang nadiah. Dah la aku pun suka cakap bukan2 kalau marah. Ya Allah. Double teruk...

Let's pass this week peacefully..!
Semoga slide presentation nurul nadiah cantik and nadiah tak gagap nak presentation internship this Friday. InshaAllah...

Mak ayah & saiful amnan..i need your semangat & doa :(
-Mental koyak-

Thanks for reading! xoxo