Total Pageviews

June 02, 2012

KMNS Orientation Week !

Assalamualaikum

Hey hey im back *sapu sawang blog* as promised aku akan update blog lepas balik dari minggu orintasi di KMNS .. omjeyy sumpah skema ayat dohh .. Ku gigihkan mata cekalkan tangan nak menaip blog untuk korang yang nak baca (haha bajet mcm ramai gila yg baca)

Boleh imagine tak eyebeg orang yang seminggu tidur 3jam je..? hahah Worst eyebag ever... Terbaik.. So overall orientation week was so much fun yet tired and funnn! Akibat tak pernah duduk hostel kan... Basuh baju sikit (baca:sebakul) bahu sakit tak payah cerita,dengar ceramah itu ceramah ini .. Sakit pinggang,kaki .. Memang memory betul ^^

Already love Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan .... Woaaaa :O

Okay lets begin...

The registration day. I woke up early in the morning (sangat) mangat punya pasal padahal barang banyak tak packing.. Lepas tu ready nak p matriks la.. Tudung buat hal.. Siot dah kad matrik aku xlawa dah hahah excited sgt sebab jumpa ramai kawan baru and lama kat sana.. Sampai je sana terus terserempak dengan Namie.. LOL mamat senget ni~ lepas tu line up sebab nak daftar and semua benda dah setteled ..

Dah settle semua bawak barang kat bilik. Guess what? I got room dekat block A.. Ya Allah bersyukur sgt tak dapat kluster C. Mwehehe kalau tak kurus aku setahun dekat sana haha pewasan dapat room tingkat paling atas iaitu tingkat 4 haha berjoging aku semata-mata nak cepat coz nak p dataran perpatih.. Maluu sebab lmbt sgt..

Ehem,i got baju batch 2012/2013 .. Kak fasi cakap our batch punya baju is the lawa-est kut hahah *flips tudung bawal* well batch 94 kan awesome... kahkah ni perasan overload sgt ni *tampar bahu*

So lepas briefing sikit pasal matriks rules and regulation kiteorng boleh balik kluster masing-masing.. Prepare solat magrb.. Ouh,this year batch about 2380 orng kut.. Ramai kan? Imagine la mcm mana akak and abng fasi yang 120 tu handle kiteorng mcm mna :D Tak sah kalau anak tekak kak fasi smpai nak terkeluar jerit kat kiteorng :D

Makanan kat situ semua sendiri.. I mean bayar sendiri la,takdapat mcm hostel sekolah doo.. haha kopak duet ambooo... Hari-hari lapar kut.. Must beli stock makanan for one month ni.. hehe ciss cakap nak kurus kan? -,-

Matriks tu besar 4 kali ganda from sekolah.. Wuaa! Dah dapat jadual for kuliah dah.. Memang kena berlari la aku dekat sana hahah rushing rushing ... InshaAllah kurus boleh tu haha...

Ermmm...dapat LDK yang awesome and a little bit crazy ... heheh and our mentor pun nice and cute haha .. Abang and akak fasi pun baik-baik berlako :) Terasa adik sgt dekat sana ...

Eh kejap nak introduce my roommate kejap ... *drum roll*

From left Hafsah (Kelantan) me,Ika and Husna.. We guys datang dari negeri sembilan haha

So dah smapai matriks tu common question yang aku or orang lain tanye dekat orang yang baru kita nak kenal adalah "Dari mana?" "Course apa?" "Kluster apa?" "Sekolah mana?" "Spm berapa A?" haha soalan "Nama siapa?" ialah soalan terakhir akan ditnye.. Tak caya korang cube tanye laaa :D
Aku kurang sikit homesick.. Penat je lebih.. Kadang2 time tengah dengar ceramah pun aku sempat tidur.. hahah tak guna betul.. Mata mcm kena gayut dengan mesin basuh 10 kg uols.. Mengantuk jeee ... heheh 

Oh hari Khamis ritu ade cheers war .. Kluster Jauhari vs Bestari vs Cendikia.. Block C dah 4tahun juara kut hihi omg sooooo this year is blok Bestari yang menang.. Btw Bestari is the only blok for boys.. haha see depa golongan minority dekat matriks tuu.. Tapi hat nak boooooo orang depa paling kuat .. Smpai nak gegar dataran perpatih tu... But aku total respect dengan block C sebab dia punya cheer leader mmg awesome.. kuat kut suara .. Lelaki punya leader tak kuat sgt hahahah ~ Maybe diaorng practise kut.. Blok jauhari baru berlatih.. So kitaorang baik diam (baca:bisu) hahaha sebab tak dengar sgt our leader cakap ape.. Pastu cluster B syik buat cheer "balik,balik" eee rasa nak stepler mulut diaorng hahah :D 

HAI KLUSTER JAUHARI TAK BISU LA,KITAORANG SOPAN haha *flips hair depan muka korang* hamek hamek ....

Matriks rules senang je.. Pandai pilih kawan,takpayah nak mengawan (baca:couple) dan usaha for it :) Yes! So lecture cakap "Results SPM tinggal dekat rumah,sekarang semua orang is the same level.. Semua kosong" Yeah! Tak guna if results SPM straight A+ but dekat matriks or U tak perform yang terbaik tak guna gak... Take it as a challenge :) 

Jadual sangat padat weh! Especially for one year program.. MUET at least form account student mesti bend 3.. Teacher cakap yang fluent english dekat matriks pun dapat bend 4.. So start from now mmg kena rajin la bukak kamus eng-eng and bace reader digest banyak! Ouh math account sebijik gila dengan addmath sekolah cuma tinggi sikit .. Account pun lebih kurang account sekolah... Cuma lebih mendalam!! Aku kena dapatkan 4flat!! Cammon :')

Okay,aku join group KMNS semua.. Jumpa a few je .. Tak kenal sgt kan .. Takpe ade baki 9 bulan lagi dekat matriks,mari kita saling kenal-mengenali :D ... Moga-moga aku berjaya ! Amin ...

haha ayah demam ohh... For sure lah rindu adik kan ayah ? *buat muka comel* hahah get well soon ayah .... Aku berazam tak nak playfull dekat matriks .. Mak ayah dah penat berkorban untuk aku ! InshaAllah semuanya berjalan dengan lancar .. lepas ni aku dah jarang on dah.. Aku kena bijak gunakan masa oii .. Sekrang pun kena berjimat wehh~ hahha nak makan roti jelah kan .. huh PENAT MINGGU ORINTASI NI BUT I DO ENJOYED ! yeahhhh

Oh yeah famous words dekat sana "Nampak tak permainanya disitu?" hahaha lawak gila <3
Papepun orientation week memang best and fun and penat gila and worst beg mata ehehe enjoyed double enjoyed hahah <3 <3
 Solat subuh ! :)

dengan ex kmns :)

wani :)

roommate sejiwa haha :D

riadah :)

groupmate :)

time cheers war! haha bestari tak adil haha

Long memalu plak... haha :D

my bed ! :) sebelah tu katil budak kelantan haha ;D

husna's and ika's

aras 4 :D

hahah tersusun sgt :D

Husnaaa :D

Bilik A2.T4.3 hehehe besar gila.. ade 4 katil ! :)

Ehem hari ni budak asasi and diploma masuk kan? Goodluck dekat Nazrah,Ayu,Hasrul dan semua sekali and Dr Ireland !! :)

11 comments:

Nowa Buddin said...

Goshh, good luck eh dkt sane. Well, azam tu kena pegang sampai bebila tau. =') little bit jelly.

yqnq ellyana said...

hihihi..akak pun ex kmns actually :D rindu tengok suasana orientasi,sebijik mcm akak dlu :)

Nadiadress said...

@nowa buddin : inshaAllah akan pegang smpai gradute matriks :) thank you dear .. you too goodluck in everything

@yqnq ellyana : yeke? akak course apa?? Orientation week mmg best gilaa <3 tapi penat dia takyah cerita hehe

♥e'in♥ said...

blaja rajin2 ye.. :)

Nadiadress said...

inshaAllah~ :)

Ameerul Ashraf said...

HAHA! yeah! budak2 blok bestari terbaek lah...
course sc ker? modul bper?

Anonymous said...

salam.sy akan mndaftar di kmns bulan depan.search2 pasal kmns and trjumpa blog ni .nak tanya,pakaian pelajar lelaki utk ke kuliah dan kelas baju kemeja lengan panjang kan,kena plain ke?ada jalur boleh x ?takut tersalah beli je .tolong jawab..hehe thank you :)

Nadiadress said...

To Anon : Baju lelaki kalau tak silap mmg plain,tak boleh ada jalur2.. hehe

Anonymous said...

nak tanya sikit, memang dia ade sediakan tudung eh? waktu bile kene pakai tudung tu? kalo pakai yang sendiri punya tak boleh ke? thanks.

Amal Sweeto said...

salam. hai akak. boleh saya contact akak, nk tnye psl kmns?huhu need your advise kak. thanks :)

Nadiadress said...

@anon yup.. Tudung dia bagi.. Erm wajib pakai waktu orintasi.. Tak boleh wajib pakai :)