June 02, 2012

KMNS Orientation Week !

Assalamualaikum

Hey hey im back *sapu sawang blog* as promised aku akan update blog lepas balik dari minggu orintasi di KMNS .. omjeyy sumpah skema ayat dohh .. Ku gigihkan mata cekalkan tangan nak menaip blog untuk korang yang nak baca (haha bajet mcm ramai gila yg baca)

Boleh imagine tak eyebeg orang yang seminggu tidur 3jam je..? hahah Worst eyebag ever... Terbaik.. So overall orientation week was so much fun yet tired and funnn! Akibat tak pernah duduk hostel kan... Basuh baju sikit (baca:sebakul) bahu sakit tak payah cerita,dengar ceramah itu ceramah ini .. Sakit pinggang,kaki .. Memang memory betul ^^

Already love Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan .... Woaaaa :O

Okay lets begin...

The registration day. I woke up early in the morning (sangat) mangat punya pasal padahal barang banyak tak packing.. Lepas tu ready nak p matriks la.. Tudung buat hal.. Siot dah kad matrik aku xlawa dah hahah excited sgt sebab jumpa ramai kawan baru and lama kat sana.. Sampai je sana terus terserempak dengan Namie.. LOL mamat senget ni~ lepas tu line up sebab nak daftar and semua benda dah setteled ..

Dah settle semua bawak barang kat bilik. Guess what? I got room dekat block A.. Ya Allah bersyukur sgt tak dapat kluster C. Mwehehe kalau tak kurus aku setahun dekat sana haha pewasan dapat room tingkat paling atas iaitu tingkat 4 haha berjoging aku semata-mata nak cepat coz nak p dataran perpatih.. Maluu sebab lmbt sgt..

Ehem,i got baju batch 2012/2013 .. Kak fasi cakap our batch punya baju is the lawa-est kut hahah *flips tudung bawal* well batch 94 kan awesome... kahkah ni perasan overload sgt ni *tampar bahu*

So lepas briefing sikit pasal matriks rules and regulation kiteorng boleh balik kluster masing-masing.. Prepare solat magrb.. Ouh,this year batch about 2380 orng kut.. Ramai kan? Imagine la mcm mana akak and abng fasi yang 120 tu handle kiteorng mcm mna :D Tak sah kalau anak tekak kak fasi smpai nak terkeluar jerit kat kiteorng :D

Makanan kat situ semua sendiri.. I mean bayar sendiri la,takdapat mcm hostel sekolah doo.. haha kopak duet ambooo... Hari-hari lapar kut.. Must beli stock makanan for one month ni.. hehe ciss cakap nak kurus kan? -,-

Matriks tu besar 4 kali ganda from sekolah.. Wuaa! Dah dapat jadual for kuliah dah.. Memang kena berlari la aku dekat sana hahah rushing rushing ... InshaAllah kurus boleh tu haha...

Ermmm...dapat LDK yang awesome and a little bit crazy ... heheh and our mentor pun nice and cute haha .. Abang and akak fasi pun baik-baik berlako :) Terasa adik sgt dekat sana ...

Eh kejap nak introduce my roommate kejap ... *drum roll*

From left Hafsah (Kelantan) me,Ika and Husna.. We guys datang dari negeri sembilan haha

So dah smapai matriks tu common question yang aku or orang lain tanye dekat orang yang baru kita nak kenal adalah "Dari mana?" "Course apa?" "Kluster apa?" "Sekolah mana?" "Spm berapa A?" haha soalan "Nama siapa?" ialah soalan terakhir akan ditnye.. Tak caya korang cube tanye laaa :D
Aku kurang sikit homesick.. Penat je lebih.. Kadang2 time tengah dengar ceramah pun aku sempat tidur.. hahah tak guna betul.. Mata mcm kena gayut dengan mesin basuh 10 kg uols.. Mengantuk jeee ... heheh 

Oh hari Khamis ritu ade cheers war .. Kluster Jauhari vs Bestari vs Cendikia.. Block C dah 4tahun juara kut hihi omg sooooo this year is blok Bestari yang menang.. Btw Bestari is the only blok for boys.. haha see depa golongan minority dekat matriks tuu.. Tapi hat nak boooooo orang depa paling kuat .. Smpai nak gegar dataran perpatih tu... But aku total respect dengan block C sebab dia punya cheer leader mmg awesome.. kuat kut suara .. Lelaki punya leader tak kuat sgt hahahah ~ Maybe diaorng practise kut.. Blok jauhari baru berlatih.. So kitaorang baik diam (baca:bisu) hahaha sebab tak dengar sgt our leader cakap ape.. Pastu cluster B syik buat cheer "balik,balik" eee rasa nak stepler mulut diaorng hahah :D 

HAI KLUSTER JAUHARI TAK BISU LA,KITAORANG SOPAN haha *flips hair depan muka korang* hamek hamek ....

Matriks rules senang je.. Pandai pilih kawan,takpayah nak mengawan (baca:couple) dan usaha for it :) Yes! So lecture cakap "Results SPM tinggal dekat rumah,sekarang semua orang is the same level.. Semua kosong" Yeah! Tak guna if results SPM straight A+ but dekat matriks or U tak perform yang terbaik tak guna gak... Take it as a challenge :) 

Jadual sangat padat weh! Especially for one year program.. MUET at least form account student mesti bend 3.. Teacher cakap yang fluent english dekat matriks pun dapat bend 4.. So start from now mmg kena rajin la bukak kamus eng-eng and bace reader digest banyak! Ouh math account sebijik gila dengan addmath sekolah cuma tinggi sikit .. Account pun lebih kurang account sekolah... Cuma lebih mendalam!! Aku kena dapatkan 4flat!! Cammon :')

Okay,aku join group KMNS semua.. Jumpa a few je .. Tak kenal sgt kan .. Takpe ade baki 9 bulan lagi dekat matriks,mari kita saling kenal-mengenali :D ... Moga-moga aku berjaya ! Amin ...

haha ayah demam ohh... For sure lah rindu adik kan ayah ? *buat muka comel* hahah get well soon ayah .... Aku berazam tak nak playfull dekat matriks .. Mak ayah dah penat berkorban untuk aku ! InshaAllah semuanya berjalan dengan lancar .. lepas ni aku dah jarang on dah.. Aku kena bijak gunakan masa oii .. Sekrang pun kena berjimat wehh~ hahha nak makan roti jelah kan .. huh PENAT MINGGU ORINTASI NI BUT I DO ENJOYED ! yeahhhh

Oh yeah famous words dekat sana "Nampak tak permainanya disitu?" hahaha lawak gila <3
Papepun orientation week memang best and fun and penat gila and worst beg mata ehehe enjoyed double enjoyed hahah <3 <3
 Solat subuh ! :)

dengan ex kmns :)

wani :)

roommate sejiwa haha :D

riadah :)

groupmate :)

time cheers war! haha bestari tak adil haha

Long memalu plak... haha :D

my bed ! :) sebelah tu katil budak kelantan haha ;D

husna's and ika's

aras 4 :D

hahah tersusun sgt :D

Husnaaa :D

Bilik A2.T4.3 hehehe besar gila.. ade 4 katil ! :)

Ehem hari ni budak asasi and diploma masuk kan? Goodluck dekat Nazrah,Ayu,Hasrul dan semua sekali and Dr Ireland !! :)

May 27, 2012

Tak Tahu Nak Letak Tajuk Apa

Assalamualaikum

The longest title aku taruk.. Amacam? haha

For your information pals,esok kan kita dah nak masuk matriks *scream* nak tahu apa yang aku rasa. Tolong lah faham dah dekat dua hari aku migrain. Nervous,fear hahaha mengada je nak pening-pening bagai. Boleh ke aku survive dekat sana? Ahaaa! Nice question,inshaAllah. Ehem,almaklum laa beta tak pernah duduk asrama. Ada pun masa PMR and SPM,itu pun kira okay la jugak sebab friends satu batch,ni haa tak kenal kut. Ee hopefully aku dapat room-mate yang weng weng macam aku sikit :')

Setelah aku mem-blog-walking pasal matriks,hehe semua good respon la.. Cakap matriks pun best jugak! Yeah!! Must-rajin-belajar dekat sana.Must!! Oh ya,aku dah join group KMNS 2012/2013 *gelak sopan* hihi    even akak aku and her husband pun ex-matriks jugak! heee

Suka betul aku masuk mode sedih-sedih kahkahkah tak boleh blah! Ayah aku kalau nak suruh aku buat something ayat depan harus "tinggal beberapa hari lagi adik dekat rumah ni,cuba lah berkhidmat sikit" (ayat dalam seminggu lepas) semalam mood swing mcm hampeh!! Nak nangis jelah .. Kena marah sikit nangis,ni membuktikan yang aku ni pun cenggeng tau.... *flips hair*

Hari Jumaat lepas ajak Nazrah,Leha and Ayu datang rumah! Hai hai hai,I made fried noodles terlebih pedas tau.. Kahkah nasib sedap overload smpai dyorang tambah-tambah tau hihi (sebenarnya kena paksa tambah tu) haha lepas dah rindu dekat diaorang... tsk tsk *lap airmata guna cadar* lepas tu diaorang teman aku (kena paksa gak teman) p beli makanan nak bawak g matriks.. Pastu jumpa Fatin.. Hai chick,miss you lah gi-la :D









Maceh korang sudi datang dan makan mee yang aku goreng (even tak sedap) haha korang makan gak :') Miss you guys already ^^, :*

Dekat matriks nanti mesti jadi nerd-er kan? hahah lawak nye :D Takpe setahun je pun :) aku tak tahu kenapa sedih sangat .. Padahal stuff dah habis packing dah... Seminggu je dekat matriks,aku akan pastikan sabtu aku dah ade dekat rumah!! haha every weekend nak balik !! Nak qada' tidur :)

Mohon masa orientation week tu aku tak migrain :) Ehem,dengan ini aku nak umumkan sejak seminggu yang lepas aku dah try tak tidur lepas solat subuh.. Kahkah fail uolsss ! Sabtu dengan Ahad jelah aku bangun tak tidur-tidur balik *big claps*

Berita sedih nak disampai kan... Ika dah berlepas pergi ke Trolak... Perghh perghh,alamatnya aku jumpa minah senget tu waktu raya laa... Mohon jangan nak kerek dengan aku ye budak Trolak :P Tendang kau 18 kali kalau kau ala-ala taknak reply metet aku (kahkah ni ayat ika sebenarnya)

To Amira..sedihnya tak dapat keluar dengan kau.. Busy memanjang je minah tu :( Intan lagi la.. Memang tak jumpa batang hidung kan... Hope you're doing fine okay! Doakan aku wehhhhh~

Syazana yayang! Goodluck dekat poli nanti :) Bussinesswoman to-be erk? InshaAllah tuuu..

Raya nanti aku buat open-house macam last year yaa.. Kalau ada rezeki lebih :)
Eh ada kawan aku nak fly lepas raya.. Pergh best lassiot.... haha baik-baik dekat Mesir nanti !! (:

Haa,aku dah tak tau nak type apa dah..

Bilik bakal kena huni dengan cik pas (lipas) cik ti (tikus) serta sawang-sawang yang aku tak invite langsung.. Gonna miss my best-bilik ever! Katil empuk,bilik sejuk.. Tempias air-cond bilik along.. 

Teringat dulu,azam aku nak masuk matriks nak belajar sunggung-sungguh and nak KURUS .. aku terasa dow ada budak tweets cakap "Bagi aku 56kg berat bagi seorang perempuan" tweets mohon selipar jepun ah ni!! Must kurus too~ hahaha 

Kucing..Yeah kucing! Bye cik tam,cik teh.. Korang jangan berak+kencing rata-rata yo.. Nanti memang kena sular dengan kakak aku (hahakejam) 

Mak ayah,lepas ni alang take over my job which is iron baju kerja mak and ayah! LOL perghhh aku nangis la siottt ! InshaAllah,adik akan belajar bersungguh2!!! *muka mangat nak mampus* haha

Tu jelah aku nak type! Aku akan update lepas kena torture masa orientation week nanti! *gebang je lebih*

Sila rindu aku.......... harhar *bagi cekelet bentuk love sorang satu* hihihi ♥

Bye budak Ireland! 2jun dah daftar kan? Sokay I keep your photo(s) haha so sweet! LOL

kita tetap kawan! :)

Last but not least doakan aku berjaya dekat matriks nanti (: *hugs*