Total Pageviews

October 06, 2017

Pray~

Pray when it hurts. When you are so down on your luck and you want someone to turn to. There are times when life hit you so bad and you start to lose hope in living. The thing that you rely on, starts to fade away. Just pray, Allah is near to you. He is Ash Shaafee, The one Who Cures.

Pray when you are happy. When you finally got all that you wanted and even more. When life is smooth sailing, everything seems to fall into places, when you are alternately smiling and laughing. Just pray. Its a test of gratefulness, because Allah is Al Akram. The most Generous. He gives even if we don't deserve it.

Pray when you have no idea whats is right or wrong. When life leave you with choices, to decide on things you clueless about. Just pray to Allah, because He is Al Muhaymin. The guardian. The One who Guides the mankind.

Pray to fill in the spaces, the gaps in between time you're doing nothing. Allah is Ar Raqib. The Watchful One. He is watchful of everything that you speak and do and He knows everything that you conceal.

Pray constantly and fervently in search of peace of mind and stability. When you finally understand the purpose of living, when its Allah you want to fill your heart, call Him because Allah is As Salam. The Source of Peace and Al Mukmin. The Inspirer of Faith. He gives imaan and Islam to whoever He wants.

Just pray. He is The Al Mujib. The Responder to Prayer.

Don't let a day pass by without making prayer to Allah :)

Jadilah hamba yang paling yakin dengan doa, namun yang paling redha menerima takdir-Nya :)

October 02, 2017

September 2017

September 2017 will always be my favourite month and memory. Ihiks! :)

Here's the list ;

5/9/2017- Khatam for the first time dengan guru (selalu khatam sendiri) 
6/9/2017-Luna deliver four cute kittens <3
7/9/2017- I turned 23th. Alhamdulillah :)
8/9/2017-Tied a knot with my man of dream. Also alhamdulillah
9/9/2017-Reception at Masjid Senawang. Saw many familiar faces.
11/9/2017-14/9/2017-Honeymoon di Kundasang & Kota Kinabalu
16/9/2017-Reception at Saiful Amnan's side
28/9/2017- Newborn baby. Kakcik's :)
29/9/2017- Along's birthday
30/9/2017-Angah's birthday

Alhamdulillah is all i can say. Semoga Allah pelihara semua yang saya sayang dunia akhirat.

Its almost one month since i get married to my husband. Ahakz! Still can't believe it. Wake up every morning next to my favourite person. hihi tapi sekarang tengah ldr la kan, sebab iols jaga hakak yang baru berpantang ni ha. Saba je.

Terima kasih abang,sebab redha je isteri dia duduk Bahau. Besar pahala abang. Semoga kita dua tabah dan kuat. Haha mengada kan?

Dah kahwin ni, semua kena dengar cakap suami selagi x bercanggah dengan agama. Kalau dulu masa tunang nak merajuk,tarik muka semua boleh lagi. Ha sekarang buat,free je dapat dosa kering. haha bila la nak berubah wahai Nurul Nadiah. Kaki merajuk ni susah la nak buang.

Tolong doakan nurul nadiah dipermudahkan segala urusan.. 

Anak? Hm,kita fikir nanti jelah ye. Kesihatan tak mengizinkan. Kalau Allah nak bagi,kite terima dengan hati terbuka. Tak planning pun nak ada anak dalam masa terdekat,maybe dalam setahun dua. Huhu~

I would like to dedicate this post to people who help me a lot during my wedding :)

1- Of coz mak ayah, banyak keluarkan duit untuk anak bongsu dia kahwin. Yang bagi anak dia kahwin,walaupun x secure job lagi. Uhukz!
2- Encik suami, yang sudi amik saya jadi isteri dia. hihi yang tak pernah give up nak tawan hati iols sejak Jan 2015 *muntah pelangi*
3- Adik beradik.... Dari mula sampai akhir tolong <3
4- Saudara-mara yang tolong macam2,sumbang duit,tolong masak untuk nikah. Banyak lah.
5-Mai,Iza,Koci,Leha,Nazrah,Ayu. Thanks datang sehari awal. Because i iz acah-acah nervous,padahal tak nervous pun. hihi
6- Tetamu yang datang hadiahkan wang,hadiah dan doa :) terima kasih.

Semoga Allah pulangkan segala kebaikan yang kalian buat padaku berlipat kali ganda xD

-okay belanja gambar sikit :)

I am blessed with these people around me. Love, nadiah






September 07, 2017

23th on 7.9.2017

Officially 23 alhamdullilah

Esok nak nikah dah.

hopefully semua berjalan lancar...

Amin~

Jemput datang


August 18, 2017

Percaya Itu Penting

It been awhile since my last post. huhuh

Pejam celik pejam celik tinggal lagi beberapa minggu aku nak tamatkan zaman bujang aku. Ceh cliche nya! Persiapan boleh dikatakan 70% complete. Aku perlu sediakan fizikal dan mental. Yang aku takut kehidupan selepas kahwin. Aku memang banyak berdoa semoga Allah permudahkan segala urusan aku.

Nampaknya Allah tunjuk satu-satu jalan nak mudahkan aku. First, makcik-makcik yang nak sponsor baju nikah dan bunga telur. Anak buah yang rela hati nanti nak tolong packing kan goodies. Kakak-kakak yang nak kongsi duit bagi dekat makayah. Ahhh the list go on. Alhamdulillah. Semoga yang baik kembali kepada mereka.

Tiga minggu lepas tengah syok2 keluar dating dengan Koci & Dabel chin, aku dapat email dari MyPac (malaysia professional accounting center) i was invited to do the interview and assessment. Since I cant meet their minimun requirement, aku tak berharap dapat. Dengan interview yg tak mcm interview. Entahlah, bila fikir balik aku nak sangat sambung ACCA. Ye tahu, boleh je self-sponsored. Tapi, imagine la i need to take P1-P4 to complete the ACCA. Satu subject je bape ribu tu? aaa aku rasa aku ada jati diri yang kuat mengatakan aku nak sambung ACCA. HAHAHA *evil laugh* aku nak kerja. Maybe buat part time. Aku nak kerja dekat company yg offer staff dia sambung professional paper tapi company tanggung. Boleh tak gitu?

Hm, bila dapat my final result slip. Pastu menjeri kekuat dalam bilik. Menyesal tak study betul2 awal sem dulu. To my dearly friend, please study hard and smart. You still have time to improve your grade point average. Doa selalu. Study hard and pray hard.

InshaAllah, 22/10/2017 aku convo for Bachelor In Accounting. Class of 2017. Semoga semua dipermudahkan. Lepas kahwin da kena start carik kerja dekat Johor Bahru.

Weeee, teringat dulu. Beria taknak ada pakwe dari Johor. hahah dari sekolah lagi tak berapa kenan dengan orang Johor, (mcm la org berkenan dengan kau nadiah) tapi sedara mara ramai dari Johor. huhu see Allah siap bagi pakej dapat suami orang Johor *sorry abg* semoga majlis perkahwinan kita dipermudahkan. Amin ya rabb

Aku tak boleh nak stop typing ni.

To whom it may concern, aku tak berharap sangat kalau korang nak ada a day before my akad nikah. Takpe aku faham memasing busy with life. Apa aku merepek ni. Plus a day before aku nikah tu ramai plak yang baru start kelas. haha sobss life

Dah tu jelah.. Goodnight xoxo!

May 27, 2017

My Last Official Class For Degree

Yeay. Yesterday was my last for degree inshaAllah. No more class after this. *gelak jahat*
Anyway, for the past 3 weeks ago, i really in bad condition which lead to 8 kilos loss. Wow! Not good not good.

Demam on off. Amik darah for 4 times. Lebam tangan aku! Ciskek betul.Alhamdulillah nothing serious. Normal kot sebab nak exam. Eee tak pernah2 demam sbb exam. haha maybe stress buat video untuk Dr Noor. ahahaha

Thanks koci tolong drive ulang alik bahau-keyel. Ahahaha! Nanti iols banje makan. Lepas raya lah yang pasti..

study week pastu final exam. Nasib la sem ni ada study week. Kalau tak kitaorg satu batch boleh gila okay! sebab ics dgn psa satu hari.... hahaha
harapnya tahun ni dapat grad sekali la.. Tak mau la paper sunk.. especially paper ics tu. Takut gileee T_T

Waa tak sangka da last week. 14/14 uuu nak nangis pun ada. sekejap je da habis..... Baru je rasa daftar dekat city campus. hahaha cliche tak?!

Tkpe lepas ni stress dekat tempat kerja plak. doakan nurul nadiah kamarudin dipermudahkan segala urusan. dapat 4flat terus sem ni. Amin :)

February 21, 2017

New Semester Begin

Tak boleh percaya now aku dekat semester akhir tahun terakhir. 8 semester hadap weh. 4 tahun. Macam2 jadi 4 tahun ni. The most important thing is that i learn to appreciate people around me. Dah tak mau dah negatif pasal orang lain. Nak berjaya sama-sama and inshaAllah graduate bulan 10 pun sama2.

Ya Allah serious rasa tak caya. Dulu masa awal sem satu dekat Yayasan Selangor rasa mcm lamaaaaaa nyaaa nak habiskan 4 tahun. But now,can you see it? 4 tahun is passed real quick. hehehe

Semoga Allah permudahkan semester terakhir bagi ku. Aku nak hadiahkan something dekat mak ayah before graduate. InshaAllah.

So this week da masuk minggu kedua belajar. Huish minta nafas oi. So fast. Kejap je nnt da midsem break and midterm semua bagai. Aku kena improve semua skills yang ada. If ada rezeki lepas habis je exam nak terus apply kerja. By the time hari konvokesyen da ada kerja. Amin

Anddd yass, a few months before my wedding! Ahahahaha and mama adalah orang paling semangat okay. Mak relaks je lagi. ish bila Nurul Nadiah nak kurus ni? Cik abg dah banyak kali hint tu... sobs T_T ni pun minta doa nadiah cepat kurus dan cepat sihat. tak mau sakit2 lagi. and taknak susahkan orang lain. hehe nak susahkan epul sajew hiks!

Oh last week,boleh pulak time kelas sakit perut. Sakit perut yg sungguh2. 3 jam dalam lecture hall berguling2 sakit. Alhamdulillah cik abg tolong drive hantar balik Seremban. Kalo aku le yg drive mmg kirim salam la nak sampai jawabnya.

Okay! Sampai sini dlu. Mari renew niat belajar lillahitaala.

"Sometimes i don't think i appreciate my own fortune enough"
Be greatful and thankful

Goodnight.

xoxo,
nadiah
2001-present
Allah has answered my prayed. Duduk dekat jangan berjauh lagi. Love you :*

January 02, 2017

Recap 2016

Its 2nd of January 2017!

Unofficially 23 years old. Dude i feel old oredi T_T

Okay lets recap what has happened on 2016 :D

1- Penang Trip with the lemaks
2- Engaged with my bestest bestfriend
3- End my 6 semester
4- Cameron Highland trip with love and dabel chin
5- Internship. From Cheras Business Park to PETRONAS KLCC

Okay ni jelah summary yang aku ingat.. ceh padahal banyak lagi nih
One year for not meeting each other :(

May 2017 be my favourite year. #roadtolastsem #roadtograduation #roadtobesomeone'swife

weheheh~

Semoga tahun 2017 ni menjadi titik permulaan untuk Nurul Nadiah bersemangat belajar bersungguh-sungguh sebab dah nak habis study da kan.
Semoga kurus sebelum kahwin
Semoga tak sakit dan susah kan orang
Semoga tak mudah percaya dengan janji orang lain

Bak kata kawan i punya mak
"dia pun ada kawan baru,takkan nak kawan dengan kawan yg lama"

huhu~ sentap menta. yeap betul. Semoga kawan baru lagi baik dari kawan lama ye :)
goodluck!~