November 23, 2016

In The Mood

In the mood nak nangis,marah,gelak at one time. hehehe ceritanya the torture start last week. Not a real torture. Its really depressing when people put high expectation on you. Grr....

Benda senang jadi complicated bila hari ni cakap lain, esok nya surh buat lain. Na na na~ Sampai di tanya.. " Nadiah pressure ke buat slide ni?"
I do, a bit.

For 6 days, searching and reading the same things. Bila tanya, dia marah and high pitch suara taknak kalah. Nah! And kalau marah, aku akan sebut the b***h words. Over and over sampai marah tu reda sendiri. ish teruknya seorang nadiah. Dah la aku pun suka cakap bukan2 kalau marah. Ya Allah. Double teruk...

Let's pass this week peacefully..!
Semoga slide presentation nurul nadiah cantik and nadiah tak gagap nak presentation internship this Friday. InshaAllah...

Mak ayah & saiful amnan..i need your semangat & doa :(
-Mental koyak-

Thanks for reading! xoxo

November 20, 2016

Skincare routine and my office makeup look :D

For almost two months tak update,here i am. Ceh!
I'm back with my skincare routine and my everyday makeup. cewah cewah!

Biasalah jerawat tu perkara biasa ye anak-anak. Slow2 okay lah kot. Since aku pun kadang-kadang suka tukar face wash. Mcm nak try jela mana yg suit for my skin. So far takde yg bertahan. Dari hada labo,fantablous skincare,safi. haha safi kot paling lama. Sbb masa sekolah dulu pakai yang tu je. Garnier. you name it.

Okay lets get started!


1-Eversoft tomato and cucumber (face wash)
2-St Ives Apricot Scrub (face scrub)

First, face wash. Aku guna eversoft tomato and cucumber. Ngee lepas guna rasa kulit muka soft je.. Aku guna 2/3 kali sehari. Kalau hari kerja dua kali sehari,kalau cuti 3 hari sekali. Pagi&malam je..
Lepas guna facial wash, kena lah scrub muka. Utk hilangkan black and whitehead. Aku guna 3 kali seminggu. Jangan guna hari2,rosak la muka uuuuuu nanti hehe st ives best. Dia ada banyak lagi scrub. tea tree lah. Aku pilih apricot sebab muka rasa halus lepas guna. Boleh dapat facial wash and scrub dekat watsons or guardian.

1- Freeman avocado&oatmeal clay mask 
2-Cucumber peel-off mask

Next, mask. Dedua best.  Tu pun kalau rajin guna mask. hahahhaa ikut kerajinan nak pakai. If nak pakai guna twice a week okay! Aku suka yg no dua,sbb kalau dia dah dry,perghhh enak sekali kalau tarik.Dedua from freeman. Boleh carik dekat watsons and guardian also :D


1-Aiken toner  
2- Nature republic aloe vera as moisturiser
3-Aiken tea tree moisturiser
4- Nixoderm as acne lotion

Okay lepas cuci muka pakai toner,moistoriser and sebelum tidur pakai nixoderm tu. Tuk kecutkan jerawat. Sakit sikit. Tapi tahan la nak cantik kan hahaha yang sekarang ni aku tak tau mcm mana nk hilangkan scar. Any suggestion. Anyways, yg nature republic tu best giler! Boleh utk hilangkan sunburn. Best! Sejuk je lepas pakai. Biasanya memang pakai aloe vera before apply foundation. Takde la melekat sangat.

Okay next!

1-Sendayu tinggi tinted moisturizer
2-Sendayu tinggi doll skin foundation
3-Cathy DollNefertiti Contour Kit
4- Kiss beauty eyeshadow pallete
5-Cathy doll eyebrow powder (dark brown)
6-Wet and wild lipstick matte natural colour
7-Nyx dewy finishing setting spray
8-Garnier Micellar cleansing water

Okay before apply foundation kena pakai sunblock. Yeap dedua from ST. Okay lepas tu kalo rajin buat contour dekat jawline and pipi (kalo rajin) pastu pakai blusher and highlight from the same pallete. Kalo extra rajin pakai eyeshadow. Usually pakai kalau time tak boleh solat je. Kalo solat pakai la sikit warna dark brown or dark maroon. hehe yang warna tak berapa nak terang. Okay lepas dah siap pakai lipstick. Since mr fiance tak suka iols pakai colour merah,maka sis telah beralih kepada warna2 earth. Warna2 soft. hahaha mcm warna salmon pink or orange. Yang penting semua natural. Gittue~ oh lupa! Aku punya eyebrow ni mcm hidup segan mati tak mau. Samar2 je hehe so aku pakai cathydoll eyebrow powder which is very natural. Taknampak harsh pun. Before this suka pakai warna hitam which is nampakkan muka lg garang,jd pakai warna dark brown. Baru nampak bebaik ciked kehkehkeh!

1- Avon press powder
2-Essance all about matt fixing powder

Okay lepas da pakai foundation kena pakai press powder. Nak nampk natural effect gitue. Lepas tu letak sikit fixing powder. Function dia taknak bg muka berminyak. Last for 7 hours okay hahaha lepas dah pakai powder, last sekali pakai setting spray. To lock the makeup. At least for 8 hours. hehehe since aku punya setting sprat tu dewy finish,last2 akan nampak oily acah2 korean face. Nampak mcm lawa,actually oily gler hahaha.


suka shining2 dekat muka tu hahaha!
 Thats all!
K bye!

Thanks for reading! xoxo