September 08, 2016

Sweet 22 !

Alhamdulillah, Allah masih pinjamkan nyawa utk terus berusah menjadi yang lebih baik dan positive dengan manusia sekeliling.

Jadinya, pagi tadi (07092016) macam biasalah nak g kerja. Pagi tu dah hujan lebat. Pkul 5 macam tu guruh kuat gile sampai terjaga. Pastu hujan lebat smpi la pukul 9 camtu. Aku da fikir cmne ni? Mesti lambat masuk ofis. Usually kalau hujan pagi train akan ade problem tau. Mmg lambat gler nak tunggu plus ramai org.

So tadi aku keluar urmah 750 am. Pastu tgk dekat Lrt Damai ramai org. Tgk train x gerak2. Rupanya landasan lrt dekat klcc terbakar. Ya Allah bahaya betul. Ni maybe effect sebab guruh kuat kot. Ganggu power lrt tu. Pastu semua org mcm stress pagi td. Dekat lrt Masjid Jamek,KL Sentral lagi la ramai org. Semua org either masuk halfday or cuti terus.

Ha,aku stress tguu sampai 3 jam. Last2 tak masuk ofis,aku g tabung haji masuk duit aku dengan cik tunang. Pastu lepak jap dekat Tabung Haji tu, lunch semua dalam kol 1 aku gerak g Lrt Ampang Park. Husihh tak settle lagi. Padahal masatu dah kol 1.15 kot. Lama gler. Rupanya train dari Damai berhenti ke Ampang Park and patah balik ke Gombak. Such a chaos harini. Baru Allah uji sikit. Teruk betul hati manusia,especially diri sndiri. Kesabaran kena tinggi ye duduk KL ni.

Pastu cik abg suruh g tempat dia. Huishhh tunggu dia lagi la lama. haha sejam. Tak muncul2. Rupanya nak suprisekan iols.. Eeee ngade lebih.. Baru nak bebel. Terus tersengih2 tau. hehehe cayunk lebih ah cmni :D


Memang nak belon cmni hehehe maceh yang :*

Kek oso sedap ngat2. hahah kau ade ke sambut birthday dekat parking lot. dekat bonet kereta? haha

Tak jadi nak marah tau. Terus tersenyum sipu sambil muka merah. Kahkahkah
Tak expect pun sambut dekat sini and berdua and ditemani kereta hahaha
Creative sangat la sayang oi :')




HAHAHA YE AKU SEMANGAT NAK POTONG KEK.

 Okay sesi makan kek dalam 10 minit cmtu. haha si saiful tak habis2 muka annoying dia haha sabo jelah.
Pastu kitaorng g Ikea Damansara. ahaha sama cm last year. Makan meatball. Tapi kali ni aku yg belanja. Oh ya,pasal belon tu. hahaha padahal da survey dekat kedai dekat Pavilion dah. Sayang got no chill la. Rahsia pecah hahah dia cakp belon 22 tu xde haha yg ade 21. Kang terasa muda plak nnt

Sebenarnya tengah tahan nangis. What a suprise. okay what?! hehe maceh awak :*


 same je menu dengan last year :)

Heheh tahun ni rare sikit dapat wish. Tak boleh blah diaorg cakap "jangan tanggal tudung nadiah". Ceh acah-acah muka Uqasha Senrose doh. Aduhai lawak betul.
Yang tak boleh dielak. Kahwin.... 
Terima kasih doakan kite cepat kahwin. Ye mmg tak sabar nak kahwin. Tapi hold on dulu. Degree pn xdapat lagi,job pn x secure lagi. Saving pn kelaut
Inshaallah tahun depan. InshaAllah. Panjang umur,mewah rezeki. InshaAllah. Semoga di permudahkan. Amin.

Mak pagi tadi call. Mak sing a song
"Happy birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy birthday to my dear
Happy birthday to you..."

Sumpah kiut... Nak peluk mak erat2 sekali balik nnt. 

Pastu ayah mesej.
"Happy besday"

Ayah. Terima kasih. Adik sayang ayah.

To my dear emak ayah,
I love you so much
much and much
Semoga kalian di pjgkan umur dan sempat melihat aku berhasil pada masa akan datang. Amin

Ya Allah,sungguh aku tiada daya upaya.
Kau kasihani dan rahmati la kedua ibubapa ku
Kau jaga lah setiap langkah mereka
Payung mereka dengan malaikat mu
Sesungguhnya ibubapaku tiada galang gantinya.

Thank you for all loves and support 
Sayang mak ayah :* :*

With future in laws. InshaAllah tahun depan.

Thanks semua yang wish dan mendoakan. Semoga Allah pulang balik apa yang kalian doakan. Amin :)
Happy day. Alhamdulillah. 

xoxo,
Nadiah.

No comments: