Total Pageviews

September 20, 2016

Drafted Thoughts

Salam and selamat sore!

Minggu ni rasa batuk and selsema and bersin tak sudah. Huhu semalam migraine teruk sebab minum nescafe kot. Pastu hari tu dekat Bahau pun da migraine. Huish teruk. So anak-anak namao minum caffaine overdose okay. Bahaya. Nanti jd mcm hakak T_T Semoga sakit ni penghapus dosa kecil. Amin~

So tadi on the way balik kerja dengar Hot Fm. Tajuk pasal marah kot tak sure.. Hm, si A ni  cerita lah. A marah sangat dengan kawan dia. Dah 3 tahun tak bertegur sapa. Tahu sebab apa? Sebab kawan si A tu bagi cadangan pergi makan dekat satu restoran ni. Kawan si A ni cakap sedap,sekali tak sedap. Punya la mengamuk mcm orang gila. Si A tu tengking kawan dia dekat restoran tu jugak depan org ramai. Dengan angkuhnye si A cakap, "saya bab makanan memang cerewet..."

and i was like....
Bro,kau patut bersyukur dapat makan. Ni tak di makinye kawan dia tu. Ish ish. Point dia sebenarnya sikit je. Sebab salah bwk kedai. Sampai putus kawan,sampai tak bertegur sapa 3 tahun. Pergh 3 hari pun da dosa.

Hidup ni bukannya lama mana. Nak bermasam muka sampai bila? Mati tu bila2 masa je. Lagi2 kalau ada penyakit. You know,yg sihat pun boleh mati. Kenapa masih lagi nak sombong nak bertegur sapa..? Senang ke hati tu kalau ada salah dengan orang lain. Why so ego to ask for forgiveness? Tak jatuh maruah pun kalau minta maaf dulu. Kadang2 pasal benda kecik jadi besar sebab terasa,padahal takde benda pun. Takpe minta maaf dulu,kalau org tu taknak maaf kan takpe. At least minta maaf :)

Hehe terover plak.

Ni kes kalau gaduh dengan tunang je. Pergh malam tu mimpi mcm2 lah. hiks! tapi tu la masih ego taknak minta maaf dulu. Huhu terpaksa la cik tunang tu beralah sentiasa. sorry sayang :D

Sentiasa lah meminta maaf dan memaafkan... Maafkan sebanyak kita nak Allah ampunkan kita. Kan?

Thank you for reading! xoxo


No comments: