Total Pageviews

August 25, 2016

Random Talk About Life {recently}

I promise to update my blog like twice a week or more often. Tapi hahaha tak rajin nak bukak laptop.
So takde idea nak letak apa post title tu. Jadi kita type je dulu k.


Well i quite a long time since i type panjang-panjang like crazy. hahaha hows your life by the way? Mine was so super fine and awesome and cool tapi ada je my moody days. hehehe biasa la kan. Lagi2 kalau nak period tu. Asik nak nangis amenda tah emosi kenot control bebeh.

So recently aku ada update pasal tempat intern. My intern should starts on 13 June. Yeap aku intern seminggu dekat Cheras Business Park. hahaha tu la tak dengar cakap seniors. Padahal dapat je offer dekat area rumah tpi wehhhh sape nak reject if they offer higher pay like RM1.5k haha lagi aku tgh fikir nak kumpul duit kahwin. Dan2 aku reject semua offer. Aku g dengan Iza. Nasib ada Iza weh masa first week intern tu. Tkde la pisang sangat. Penat sangat kerja kat sana. Tak boleh main phone,borak,pastu kan aku intern masa puasa. Nk solat pun xde tempat. Bayangkn ko thumbprint je terus buat kerja. Penat weh. Migraine aku.

Aku tiap kali berdoa tolong la dapat offer tempat lain. Last day Jumaat masa first week intern tu alhamdulillah Allah makbulkan doa aku. Petronas call. Dia offer intern dekat situ. haha the rest is history. So yeah, aku sekarang intern dekat Petronas which is takde kaitan dengan account. I do more in finance. Ade account tu sikit mcm baca financial statement tu. Sekali dia sruh buat analysis. heheh nasib dapat supervisor yg baik hati sudi ajar aku yg lambat ni eheheh

Aku start intern dekat Petronas after raya haritu. 11/7. So dekat sebulan lebih jugak lah. Biasalah kan minggu first tu tak banyak kerja so main phone jelah. Tapi yg tak best bila ada cakap2 belakang. hahahha aku rasa aku kena get used bila org ckp belakang sebab aku pun sama je. hahaha kadang2 tak puas hati cakap belakng kan? heheh ish bila nak stop tah.

So kita kena belajar terima teguran. Terima dengan hati terbuka and selalu take positive side. Lagi2 aku ni baru je nak hidup. I mean aku kan tak pernah kerja sebelum ni. Mental physical kena kuat. Doakan aku kuat. InshaAllah.

So far so good lah kat situ andddd very bersepah ye budak unikl intern kat situ ahahaha mcm pergi mana2 pun jumpa muka familiar. hehehe so setakat ni takde plak kena buli buat benda merepek apa. serious. Bersyukur sangat dapat Leman,Mus and Kak Lin. Yes,kak lin quite serious when its come to work ahaha tapi kat luar boleh buat kawan gittue.

Since kerja kat Petronas weols hari2 g kerja pakai makeup okay hahahahaah eyeshadow blusher bagai. yelah masa g kelas haritu tak macamtu pun. bayangkan la kelas engko sehari sekali. gila ko nyah hahaha

Apa beza kerja dgn belajar isss malam2 kau takyah stay up siapkan assignments (eceh mcm la dlu aku stay up sgt) ye kerja penat sikit. tapi kat petronas relaks banyak kot. hehe aku kalo ngantuk sgt tidur la dlam setengah jam. haha ada satu hari tu aku tdr, silent phone. ttbe kantoi plak dengan Leman (my sv) hahahah cover baik punya haha

Okay enough with my working life... Lets move to my personal life. ahaha to be exact pasal aku dengan encik tunang.

Recently, we have a huge fight. HAHAHAHA aku tak sure mcm mana si saiful ni boleh sabar dgn aku ahah oh lupa dia bersabar dgn aku sebagaimana aku bersabar dengan dia. hahah fair enough. Really. Sampai nak putus tunang. Omg kemon sayang, kalau sy tengah marah jgn layankn marah sy tu. Awak diam je hehe tak pun pujuk. Huishh nasib la time gaduh tu dia pujuk baik2. hukhuk aku lak emosi lebih siap drama air mata bagai. nyampah tau.

Semoga dedua bertabah lah. Pasal kahwin tu hm kalau boleh nak sangat kahwin awal. Yelah. Selalu jumpa kan. Mesti la ada org ketiga. Yg cucuk2. Bagi api kemarahan tu naik huhu tapi apakan daya. Duit simpanan pun takde lagi. ugh! haha kalau ikutkan plan hujung tahun 2017 inshaAllah. Lepas ayah pencen. hehehe ayah syg lettew nak lepaskan aku. yelahhh aku kan intan payung makayah hikhik so korang doakan lah supaya jodoh aku dengan saiful amnan ni panjang smpi kahwin. InshaAllah.

Okay next....

Since dah start kerja ni kan... Nak jumpa kawan2 pun tak dan weh. Cedeyh betul. Tapiii lagi sedih bila tahun ni beraya tak mcm tahun sebelum2 ni. Huhu maybe semua busy. Takpelah, where ever you guys im just pray that Allah safe you from any danger. Amin.

Dengan Iza gemuk tu ish lagi lah. Mai pun sama. hahah kemon lah join aku g Langkawi next month.

Hmm, apa lagi yekkk?

Aku rasa tu je kot. So nanti kalau rajin+ada masa+idea i will talk to you guys later. Ini namanya random type since today tak g work sebab demam panas. hehehe doakan cepat sihat.

Bye..

xoxo,
Nadiah


No comments: