Total Pageviews

February 23, 2016

Penang January 2016

Finally , i've got the chance to updating my blog again.. Phew

Last January, aku,mai dgn iza p Penang! hahahaha walaupun pakai redah je p sana but alhamdulillah it was funnn bebeh.

Penat lah bad mood,sakit jiwa,gelak,penat semua sekali

dua bulan macam tu kitaorang plan nak p penang.Akhirnya tercapai jugak. Why penang? Entah sebab mcm best jelah kan..

So here we go...

9/1 tu last paper forensic,ticket flight kitaorg pkul 7pagi (10/1) mcm tu. So malam lepas habis paper tu p tgk Dilwale. Acah-acah release tension lepas exam la kan.

Nasib lah abang sayang dgn kawan dia sudi hantar kat airport (kahkahkah)
Berjaga tak tidur dekat airport,AHAHA. Tapi aku mai dengan iza bantai p tidoq dekat surau airport.

So ni cerita kelakar k. Kan kitaorg (aku,mai,iza) first time naik flight. hahah hampir-hampir nak kena tinggal okay?! dah lah tak tau luggage letak mana. sekali masa p kuanter letak beg dah tutup. takut betul kalau kena tinggal flight,mmg trauma la kan hahah dah la first time.

Dah la bayar duit flight ticket tu including duit utk luggage *nangis*

okay semua relaks jee. last-last berkejar kitaorg g departure hall. hahaha dah la jauh *nangis lagi sekali*
so da scan semua barang,maka relaks la kejap naik dalam flight tu hehehehe nervous tau kalau kena tggl T_T




Paling kelakar masa naik flight tu,tak sempat nak tidur da sampai penang. Wuish lawak. 45 minit je. penat borak-borak dgn diaorg semua *emoji gelak*

Lawanyaaa awan masa tu.. cantik. Sebab kitaorg gerak pagi kan. Since pagi je ticket murah sikit :)





Okay dah sampai bayan lepas airport tu tak tau nak g mana. hahaha pastu google lah. Pastu dah sampai dekat bus station tu tak tau jalan g hotel. btw orang penang ni baik-baik belako. hahaha nampak kami mcm nak sesat. padahal hotel kitaorg tu dekat okay dengan bus station. cuma time tu x nampak kan. nama hotel kitaorg ddk tu Neo + hotel. Best okay hahah




Masa sampai tu, kitaorg xleh nak check in lagi. Baru pkul 10 lebih kot. Check in sepatutnya pukul 12. hahaha punya melepet masing-masing depan lobby tu. haha nasib la ada sofa boleh tidur. So kitaorg check in awal. dalam pkul 11 mcmtu. Memng tak nampak apa-apa lah kan. Masuk je bilik terus tidur. Sampai la pkul 2 mcmtu.

Penat weh. Menangis bulu kaki hahah

So lepas mgrb kitaorg jalan carik makanan sebab semua dah lapar. Gigih gler jalan kaki g 7e. hahaha lepas tu kitaorg makan mamak last2. sebab malas nak jalan jauh2.

First day dekat penang banyak tidur,sebab penat. haha dah la baru habis exam. otak pun tak betul. dgn emotion unstable lagi. mmg cepat je naik angin kahkahkah sabo jelah

second day dekat penang. tak tempah kereta lg. Ingat nak jalan2 dekat2 je. Sekali sampai ke pasar malam kampung melayu kami g. byk gler makanan.

So pagi tu lepas sarapan, iza dgn mai nak sangat naik feri. hehe ikut kan aje. Pergi balik pulau free, tapi nak g pulau kena bayar 1.20 kot tak igt harga. kira murah lah tu.

Gigih semata-mata nak rasa naik feri haha igtkan dpt makan dekt balik pulau. Tapi mcm takde pape je kat situ. Last kitaorg makan dekat dengan jeti.

Iza sampai dua kali makan. Padahal breakfast banyak gler hahahahaha dasar bela hantu raya betul iza ni kahkahkah


breakfast second day aku dengan iza



 atas feri hehehehe


Lepas dah naik feri tu kitaorg lunch dekat jeti.

 aku makan bakso je. Mai dgn iza makan nasi ayam penyet. iza second round makan bakso haha

So lepas lunch tu,kitaorg pergi rumah terbalik. Which is wayyyyy better than dekat PD masa pergi dengan mai dulu. hahaha maybe sebab ada staff dekat situ tolong kami amik gmbr kot. sooo lets ushing ze photoss





Okay lepas g ups side down punya rumah. Kitaorg mcm awal je lagi nak balik. Last-last kitaorg g pasar malam. Sebab masing-2 kebulur hhahaha

Macam naik rapid bas. Dah la g sana at pick hour. Mmg jam la kan. Lama gila kena berdiri dalam bas. hahah penat gile. rasa nak tidur.

Masa dekat pasar malam tu , mmg beli apa yg nak makan je. Nothing special,sma je dgn pasar malam dekat kl @ bahau hehe

nasi lemak dia lain macam sikit hee
 
so lepas tu sampai hotel mandi makan solat semua then semua dah tidur hahahaha awal gler tidur. SEBAB PENANG IS HOT NAK MAMPUIH hahaha berkecik peluh

Third day dekat penang, kami da tempah kereta. Okay la kereta axia. Jimat minyak. Mai yang drive.




Pagi hari ketiga tu, breakfast dengan mai. Lepas tu pkul 9 lebih macam tu. Kitaorg mandi kolam. HAHAH weh penat gler gelak dekat kolam. Iza paling kelakar. Kabut betul minah tu.
Kolam dekat neo hotel tu okay la. Tkade la besar sgt. Since hotel tu tgh2 bandar. pastu hotel tu kolam dia kat level atas sekali. haha kira okay la kot.

Kami pun bukan nak sgt berenang,just nak berendam mcm badak je dalam tu. Cukup satu jam berendam, kami naik blik siap2 sbb abg htr kereta tu da nak smpai hotel.

So dah dapat kereta,kitaorg g makan pasembuq.




cendol pulut nyam nyam

Lepas makan kami igt nak p bukit bendera. yelah. Apa la guna p penang tapi tak g bukit bendera. Tapi sedih woih,rupa2nya bukit bendera da dua mggu renovation. Sedih glerrr. hancur hati hahaha

Tak jadi g bukit bendera kami jalan2 dekat yang ada gambar mural tu. hahaha sewa basikal. hahaha seronok. igtkan mural tu dekat2. rupanya jauh2. penat je jalan kaki 





 
 sebenarnya give up naik basikal sebab tak jumpa semua lukisan tu. last-2 kami jalan2 bersiar-siar je petang tu hehe penat kayuh.

Malam tu kami makan nasi kandar beratur. amboi mmg beratur. lama tau. dia bukak pkul 10. kami dah beratur pkul 9.30

dating!!
 



sedap nak meninggal hahaha shud try this again

lepas makan semua dah tidur.....

Okay last day dekat penang. Nothng much we can do. Makan nasi 7 benua and p taman bunga..... merawat luka x dpt naik bukit bendera huhuhuh







Since flight kitaorg petang lepas asar. Kitaorg decided nak dtg awal. Sebab tak jadi mcm hari first,haha takut tertinggal flight.

Mereput okay ddk dekat airpot. Da la flight delayed.



 Patut kul 8 lebih flight. Pukul 9 baru naik. Then sampai KL pkul 10 lebih macam tu. wakaka nasib saiful nak jemput, Kalau x mmg naik bas la balik nnt, 

SO OVERALL OKAY LA TRIP KE PENANG NI. KENA RANCANG BETUL2. BTW, LIST TEMPAT KITAORG PERGI TU MOSTLY DI TUNAIKAN. CUMA TU LAA. X G BUKIT BENDERA.

ANYWAY,DUIT SEMUA TERMASUK FLIGHT TICKETS SEMUA LESS THAN RM500 MCMTU.

SO GUYSS,next kemana kita?

Thank guys, walaupun x semua place kita g. Tapi okay la dripada takde kan. Yg lawak nye dalam flight tu haahah adoi.

Byeee,see you soon.

Much love,
Nadiah