Total Pageviews

November 05, 2013

My First Time Hiking {27/10/13}

Assalamualaikum semua pembaca Nadodress (muntah pelangi)

Hehehe seperti yang sedia maklum,aku tengah cuti. Kejap je. Sampai awal muharam,Rabu start kelas mcm biasa bro.

So quick update as well. Jadi,marilah kita mulakan dengan bismillahirrahmanirrahim

Seminggu lepas,first time aku join kelab kembara and first time hiking. Ya hiking. Setakat jogging dekat Bukit Taisho dekat Bahau tu pernah la,tapi x advanture sgt mcm dekat Bukit Kutu. Ha,mesti engkorang pelik kat mana Bukit Kutu ni kan?

Heheh,jangan kata engkorang.aku pun pelik. Dah la first time dengar Bukit Kutu,maun le aku berdekah 5 saat. Anyway,Bukit Kutu ni terletak dekat Kuala Kubu Bharu,dekat Selangor and yeah dekat dengan Minggu Sillaturahim UniKL Business School haritu :)

Mula-mula aku tak sangka boleh join hiking,sebab minggu tu da berjanji la dengan budak-budak ni nk p lepak TS ke main bowling ke. (gaya mcm takde assignments je) Tapi nawaitu tak betul,terus la join Iman,Farah,Farah Adam p hiking.

Aku ni nama je ahli kelab kembara,news dekat KUBIS pun aku tak tau. *nangis*

HAHAH,aku bila fikir balik bertapa semangatnya aku nak tamat kan dakian tu rasa nak gelak,menangis semua weh. Serious la,tak sangka orang debab mcm aku ni boleh daki bukit. Walaupun setiap 2 langkah nak berhenti. hahaha sedih tau. Patut boleh daki 3 jam jadi pat jam sebab berhenti. Nasib la ade kawan yang sanggup naik bersama.. (drama lebih beb)

So sebelum mulakan pendakian tu,aku sebenarnya duk tahan kencing dari Kampus Yayasan Selangor lagi. Tapi dah Sara (ketua ekspedisi) cakap nak rushing,terpaksa la wa simpan air dalam pundi kencing guwa ni selama 2 jam lebih. Waaa nasib tak kena batu karang :')

So sampai je kat sana,bajet jelah mcm ada tandas. Sekali ngaaaa la kau,semak samun belekur dan sebagainya. Teka la aku kencing cmne? hahah maigodd geli dohh,nasib la aku bawak wet tissue. Cara aku kencing tu? haha biasalah rahsia kerajaan bumi dan langit.ekekeke

 Gambar masa otw 

Cantik jep batu belah batu bertangkup tuuuu

Andai kata la aku boleh lompat,memang aku nak mandi dekat air terjun tuu :(

So mula-mula tu memang guwa semangat tau,bukan apa abang yang lead kitaorng tu handsome+sado. hahah astaga Nadiah. Tipu jelah,tapi mmg betul pun. wakakak no la.. Aku konon2 semangat la sebab nak smpai awal. Bajet mcm dekat jelah. Masa mula-2 jalan tu takde la naik bukit,ke apa ke. Sebab masa tu jalan mendatar jelah.

Sekali masa nak sampai 1/3 bukit tu aku rasa nak patah balik. AHAHAH gelak la weh. Belum pape lagi aku da gelabah. Pebenda tah. Serious rasa menyesal timbul dalam kalangan kami. Cewah. haha rata-rata aku interview budak-budak ni semua tobat taknak join KUBIS panjat bukit lagi.

HAHAH,nampak tak kitaorng physically tak kuat and also mentally tak tahan jugak? Babe,ni baru bukit kot. Last sem,seniors siap panjat Gunung Kinabalu kot. Phewww~ Lek lek. Tenang semua *usap dada*


My gambars,haha muka senyum en dalam hati meraung kau :'(

Aku rasa aku ni careless sangat la. Habis semua buluh,duri semua aku langgar. Jadinya seluar aku koyak,tudung tercarik,jari berdarah. Yeay padan muka padan muka Nadiahh~

Tapi,masa da smpai 2/3 bukit tu mcm worth it la weh aku panjat. haha walaupun aku ni tak dikira dalam golongan orng pertama yang sampai tapi bersyukur babe. Lawa gak view dia,lawa ke? Lawa kot. Mcm ular tedung :)

batu belah batu bertangkup,siapa jatuh memang free kena benjol heheh

kengkonon sador la ni,muka nak nangis je kan haha

So along the journey nak tawan Bukit Kutu tu kemain weh,hujan lebat. Kemain heheh dan takziah buat ambo sebab handphone rosak masuk air. Hm,nasib la dslr bagi abg ni jaga... Kalau tak mati aku kena belasah dengan angah wakakaka...

Gambar dekat ats bukit tak sempat nak amik sebab hujan lebat sgt. Ada gambar pun dekat Abang Upec tu. Hm,nanti la mintak kat dia :)

So masa sampai sana tu,hujan lebat. So mcm tak have fun sangat la,makan tengah hari kat sana dengan lapar,hujan lebat. Pasrah jelah,kalau tak makan maun takde energy kang. Takkan nak suh skuad abang sayang ayang tolong? hahahaha k kiddin~

Baru nak jet-jeyt dah touchdown dekat Bukit Kutu,sekali. Hm hujan. Hampa hampaaaaa hatikuu~ Takpe pasrah.

So Sara cakap ni first time dia bawak budak hujan lebat. And yeah,this is my first time. And hujan lebat gila. Aku jatuh tergelincir la,nasib la jatuh kat lumpur.xde la sakit sgt. 

Yang tak boleh blah masa nak seberangai sungai tu,kemain dak-dak ni siap peluk abang-abang sado. haha aku pulak yang malu. Maksud aku,kan hujan lebat gila then diaorng mcm buat tali la. HAH kesian Farah,da la 'comel' sekali peluk taknak lepas yeee? haha nakal nakal nakal~ ish 

So kitaorng naik pukul 11 am sampai bawah around 7pm. Kau kira la berapa lama naik dan turun. HAHAH dan aku tak tipu,bak kata Iman. Rasa mcm addict pulak naik panjat bukit. Hm,inshaAllah inplanning nak naik Broga Hill. InshaAllah,may Allah ease. Maybe week 3 in Nov kot. InshaAllah





So tiga photo diatas ialah summary bagi cerita ni. Ewahhh

Uwaaa~ Banyak benda lawak berlaku. Tak mampu nak cerita satu2,biar la menjadi memori cinta luka. Wakakakaka benci aii~

So seminggu lepas,memang sakit2 kaki la. Solat pun atas kerusi. HAHAh mcm orang tua da.. Nasib la Aliya,dengan Mai sanggup layan aku dengan Farah. hehehe thanks korang :*

Kata Sara,mula2 mmg mcmtu. Nanti lama2 biasa dah :) And im addict already ^_^ next time inshaAllah~

Jadi,hmmmm akhir kata.


Bye semuaaaaaa


Nadiah

No comments: